Як відомо, яблуко – один з найкорисніших
фруктів, а яблучний сік
володіє не менш корисними властивостями.
Це джерело вітамінів,
мінералів, пектину та органічних кислот.
За змістом корисних
речовин складно знайти більш цінний
продукт, ніж яблучний сік.
Серед вітамінів, які містяться в яблучному
соку – вітаміни групи В,
аскорбінова кислота, токоферол (вітамін
Е), вітамін Н. За змістом
мінералів, яблучний сік взагалі не
має собі рівних, адже в ньому
міститься кальцій, калій, магній,
натрій, сірка, хлор, фосфор,
залізо, цинк, йод, мідь, марганець
та ще багато інших елементів.
Регулярне вживання яблучного соку,
дозволяє збагатити організм
цінними речовинами. Він сприяє очищенню
крові, нормалізуючи
кровотік, та поліпшенню травлення,
підвищує життєвий тонус і
нормалізує роботу нервової системи.